2020 - Az év első felének eseményei

2020.07.01 20:00

 

A tavalyi évhez hasonlóan eseménydúsra terveztük a tavaszt, de ahogy sok mindent, a koronavírus ezeket a terveinket is keresztülhúzta. Azért így sem volt unalmas az év első fele, csak éppen kutyakiállításokon nem jártunk. :)

Szülinaposok

Májusban Dotti betöltötte 10. életévét, amit a kedvenc csirkemájas-marhahúsos tortájával ünnepeltünk. Remekül van, csodás a kedve, egészséges, és ha "esemény" van, simán tartja a tempót a többiekkel a kerítésig. Ha meg a postás jön, mindig először ér oda. :) 

Nyáron több unokájával együtt elmentünk úszni, ugyanannyira imádja a vizet, mint amikor megtanult úszni 3 hónapos korában. :)

A körteszüretelőnk, Enzo május végén ünnepelte 2. születésnapját. Enzo nem jár kiállításokra, a kislányunk szemefénye és barátja, így az egészsége érdekében ivartalaníttattuk. Ha már állatorvosnál jártunk, megröntgenezték a csípőjét és a könyökét, és a felvételeket a Magyar Kisállatortopédiai Egyesület mentesre értékelte, így Enzo hivatalosan is csípő- és könyökdiszpláziára mentes, azaz HD A és ED 0:0. :)

Picúr is az év első felében ünnepelte születésnapját: június 26-án volt 4 éves!

És még egy születésnapot ünnepeltünk júniusban: 13-án szüleim kiskutyája, Balisha 6 éves lett!

Kiállítások

Habár a kiállítások többsége elmaradt idén, Forrest volt néhány kiállításon még februárban, illetve augusztusban. Szép eredményeket ért el: a Budapest CACIB kiállításon négy HPJ címet (fiatal osztálygyőztes) szerzett, valamint háromszor Best Junior volt, augusztusban pedig a Debrecen CACIB kiállításon a növendék osztályt megnyerve CAC címet kapott. Gratulálunk Forrest családjának, Orsinak és Sanyinak, csak így tovább!

Tenyészvizsga

Az idei évben több kutyánk sikeresen teljesítette a fiatalkutya-, valamint a tenyészvizsgát.

Aslan - Lions from Fairy Tale Darwin - még 2019-ben vizsgázott, ahol kitűnő minősítést szerzett, illetve 100%-os eredményt ért el a viselkedésteszten, azonban a tenyésztéshez szükséges egészségügyi szűréseket csak 22 hónapos kor után lehet elvégezni, ezért ezek az idei évre csúsztak. Aslan HD A, ED 1, LPN1 N/N, LPN2 N/N és LEMP N/N szűrésekkel rendelkezik, így a Leonbergi Ebtenyésztők Országos Egyesületétől megkapta a "tenyészthető" minősítést. Elkészült Aslan fedezőkan oldala is, ami elérhető ITT. Reméljük hamarosan látjuk majd kölykeit! :) Gratulálunk Aslan családjának, Mártinak és Lacinak!

Daisy - Lions from Fairy Tale Daisy - idén év elején teljesítette a fiatalkutya vizsgát, majd júliusban a tenyészvizsgát, mindkettőt kitűnő minősítéssel. Egészségügyi szűréseit is idén csináltattuk meg: HD A/C, ED 0:0, LPN1 D/N, LPN2 N/N és LEMP N/N, így egyesületünktől megkapta a "tenyészthető" minősítést. Daisy a kennelünk tagja, novemberben lesz 3 éves, első almát idén év végére tervezzük! :) Daisy a szüleimmel él, a sikeres felkészítést és vizsgákat köszönöm Anyukámnak! :)

Forrest - Lions from Fairy Tale Forrest - nyáron vett részt a fiatalkutya vizsgán, illetve a tenyészvizsgán is. Mindkettőn kitűnő minősítést kapott és a viselkedéstesztet 100%-os eredménnyel teljesítette. Forrest november végén lesz két éves, így a csípő-, könyök- és vállízületi diszplázia szűrései az év második felében készülnek el, azonban Bernből megérkeztek már a szűréseredményei és LPN1 N/N, LPN2 N/N és LEMP N/N. Gratulálunk, Orsi és Sanyi! :)

Fanta - Lions from Fairy Tale Fanta - augusztusban vett részt a fiatalkutya vizsgán, ahol a küllemi részt és a viselkedéstesztet is sikeresen teljesítette, kitűnő minősítést szerzett. Az év második felére tervezzük a tenyészvizsgáját, valamint egészségügyi szűréseit is, mert csak november végén lesz két éves. Fanta is a szüleim kutyája, köszönöm Anyukámnak a felkészítést, valamint gratulálok a sikeres vizsgához! :)

SUPDog :)

 

Augusztusban Forresttel és családjával töltöttünk el egy szuper délelőttöt Tatán, ahol a fiúk, Aslan és Forrest is nagyon élvezték az úszást és persze a deszkán siklást is. Remélem hamarosan megismételjük majd! :)

Forrest és Orsi siklanak a vízen:

Itt pedig Aslanom és én:

Tanfolyam

Az idei évben elvégeztem a Magyar Kutyás Akadémia négy alkalmas Kutyagenetika kurzusát, ahol a genetikai alapjaival, valamint a genetikai tenyésztésben való alkalmazásával foglalkoztunk.