A 2019-es év eseményei

2020.01.30 20:00

 

Nagyon zsúfoltra sikeredett a tavalyi évünk, ez az oka annak, hogy hónapokig nem volt új hír a honlapunkon. Szép eredményeket értek el a kutyáink, a teljesség igénye nélkül az alábbiakban foglaljuk össze a legfontosabbakat és a szívünknek legkedvesebb eseményeket:

 

Dotti

Drága veteránunk, Dotti, 2019 májusában már a 9. születésnapját ünnepelte, remek egészségnek örvend, energikus, és továbbra is a postás "kedvence". :) 2018-ban Veterán Klubgyőztes lett az Osztrák Leonbergi Klub 40. éves jubileumi Klubkiállításán (ahol 130 leonbergi vett részt!), akkor azt éreztem, hogy felért kiállítási karrierje csúcsára, és ezt már nem tudja überelni, de 2019 a legmerészebb elképzeléseinket is felülmúlta. Május 1-jén Leonbergbe utaztunk, ahol a Német Leonbergi Klub éves Speciálkiállításán vettünk részt, Dotti itt nagyon erős mezőnyben, 8 csodaszép és kitűnő egészségi állapotban lévő veterán hölgy közül az előkelő második helyet szerezte meg, és Res. CAC címet kapott Bernard Métraux (CH) bíró úrtól! Ezt követően május 18-án Antheringbe utaztunk, az Osztrák Leonbergi Klub Klubkiállítására, ahol Dotti megismételte az előző évi bravúrt, és 2018 után 2019-ben is Veterán Klubgyőztes lett Evelyne Pambou-Makaya (F) bírónőnél! Júnus 14-én pedig irány Tulln, Ausztriában volt ugyanis tavaly az EDS, azaz az Európa Kiállítás, ahol a Német Leonbergi Klub előző elnöke, Willi Güllix (D) bírált. Dotti Tullnban megnyerte a veterán osztályt és Veterán Európa Győztes lett, majd a kan Veterán Európa Győztessel összevetve a bíró úr Dottit választotta a Legszebb Veteránnak, ami hatalmas elismerés. Október 5-én pedig részt vettünk a Leonbergi Ebtenyésztők Országos Egyesülete Klubkiállításán is, ahol talán az eddigi legnépesebb veterán mezőny jött össze, öt veterán szuka jelent meg, és Francesca Mavilla (I) bírónő Dottit találta a legszebbnek, így Ausztria után itthon is Veterán Klubgyőztes címet szerzett. Dotti a championátusai számát is gyarapította tavaly: az Osztrák Veterán Champion cím mellé 2019-ben megszerezte a Hungária Veterán Champion címet is. A 2020-as évre azt kívánom magunknak, hogy Dotti őrizze meg energikusságát, jókedvét és egészségét!

 

Mythos

Mythos mindössze három kiállításon vett részt tavaly, azonban nagyon szép eredményeket ért el. A legbüszkébbek arra vagyunk, hogy május 1-jén Leonbergben dobogóra állhatott champion osztályban, ráadásul a második helyen, és Res. CAC címet kapott Thomas Walker (A) bíró úrtól. Tavaly jártunk először Leonbergben, és nagyon büszkék vagyunk rá, hogy mindkét kutyánk a legjobb négy helyezett közé került, ráadásul anya és fia is a második helyen! Mythos másik nagy eredménye, hogy tavasszal teljesítette az Interchampion cím viselésének feltételeit, és karácsony előtt az ezt igazoló diplomája is megérkezett Belgiumból, így hivatalosan is ő az első saját tenyésztésű kutyánk, aki a C.I.B. előtagot használhatja a neve előtt. Nagyon büszkék vagyunk rá!

 

És itt egy kép a csapatunkról Leonbergben, anya és fia is boldogan mosolyognak a második helyezésért járó serlegeikkel:

 

Alice

Alice csak egy kiállításon járt tavaly, itt azonban Fajtagyőztes lett, és teljesítette a Szerb Champion cím viselésének feltételeit és ezzel megszerezte első championátusát!

 

Fanta

Kennelünk legifjabb tagja, Fanta is eredményesen zárta a 2019-es évet: öt kiállításon vett részt bébi osztályban, és mind az öt alkalommal első helyezést ért el, ráadásul ezek közül az egyik a Leonbergi Ebtenyésztők Országos Egyesületének Speciálkiállítása volt, ahol mindig rekord létszámú bébi és kölyök veszt részt. Eredményeinek köszönhetően Fanta a Hungária Minor Puppy cím büszke birtokosa. :) Emellett Fanta és Franko (Amor gazdija, Amor pedig Fanta apukája) részt vett a LEOE Speciálkiállításán a Gyerek-kutya pár versenyben, ahol első helyezést értek el!