Eseménydús április

2015.05.01 20:00

Idén is zsúfolt, ugyanakkor eredményes áprilist tudhatunk magunk mögött: több kiállításon jártunk, ahol a kutyáink nagyon szép eredményeket értek el.

 

Április első hétvégéjén, Húsvétvasárnap Békéscsabára utaztunk egy CAC kiállításra, ahol a „kicsik”, a kilenc hónapos Balisha és Mammut fiatal osztályban debütáltak. Rajtuk kívül Lara (Lions from Fairy Tale Ariel) is képviselte kennelünket, illetve anyukájuk, Dotti (Dorothy Diamant von Bergen) is velünk tartott, akinek ez volt az első kiállítása a B almos kiskutyái megszületése óta. A leonbergiket, ahogy tavaly is, Baffia Zoltán bírálta. Mammut kezdte meg a sort, fiatal osztályban kitűnő minősítést kapott és HPJ címet szerzett – a bíró úrtól nagyon szép és részletes leíró bírálatot kapott, és Mammut nagy erősségeként a mozgását jelölte meg, aminek nagyon örültünk. Itt is szeretném megköszönni Mammut gazdájának, Helgának a rendszeres gyakorlást, Mammut nagyon ügyesen és rutinosan viselkedett a ringben! Nővére, Balisha megismételte Mammut teljesítményét: kítűnő minősítéssel és HPJ címmel zárta a fiatal szukák versenyét. Ezután Lara nyerte meg a nyílt osztályt, CAC címet szerzett. Végül a champion szukák következtek, ahol Dotti diadalmaskodott és champion CAC címet szerzett. Dotti nagyon élvezte, hogy újra a ringben lehet, és nekem is szuper volt vele együtt dolgozni, mintha nem egy éve, hanem egy hete lettünk volna utoljára kiállításon. :) A fajtagyőztes választásnál így három kutyánk volt érdekelt, és nagy örömünkre a fajtagyőztes címet Lara kapta! Ezúton is gratulálunk neki és gazdájának Kittinek! :) Még egy érdekes dolog történt velünk Békéscsabán: a Békés Megyei Hírlap fotósa képet készített kutyáinkról, és másnap viszontláttuk magunkat az újság honlapjának címlapján. :)

 

Április 18-19-én a Miskolc Maraton kiállításokon vettünk részt Balishával, Alexszel és Mammuttal, és velünk tartott Mammut gazdája, Helga is. A két nap alatt két CACIB és egy éjszakai CAC kiállítást rendeztek a szervezők, rendkívül változatos időjárási körülmények között, és jól elfáradtunk mi is meg a kutyák is – de valamennyien hősiesen viseltük a megpróbáltatásokat. :) A kiállítások remek hangulatban teltek, több kutyás barátunkkal találkoztunk, nagyon jól éreztük magunkat. A szombati CACIB kiállításra mindhárom kutyánkat beneveztük, dr Hargitai Gábor bíró úrhoz: Mammut fiatal osztályban HPJ címet kapott, ezután Alex diadalmaskodott champion osztályban champion CAC címmel. Majd a CACIB összevetés következett a kanoknál, és a bíró úr ezt a címet is Alexnek ítélte, aki ezzel teljesítette az Interchampion cím viselésének feltételeit, mindössze három évesen! A kanok után következtek a szukák: Balisha megnyerte a fiatal osztályt és HPJ címet szerzett. A fajtagyőztes választásnál négy kutya sorakozott fel: a két fiatal osztálygyőztes és a két CACIB-os, tehát a négy kutya közül három a miénk volt, ami hatalmas dolog egy nemzetközi kiállításon. Hargitai bíró úr fajtagyőztesnek Alexet választotta, aki ezzel egy újabb championátust szerzett: Hungária Grand Champion lett!
Az éjszakai CAC kiállításra Balishát és Alexet neveztük. Itt a Romániából érkezett Marian Draganescu bírálta a leonbergiket: Alex osztálygyőztes lett champion osztályban és CAC címet szerzett, ezután Balisha ismét megnyerte a fiatal osztályt és begyűjtötte harmadik HPJ címét, amivel teljesítette a Hungária Junior Champion cím feltételeit rendkívül fiatalon, 9,5 hónaposan! És még egy szép eredmény erről a kiállításról: a fajtagyőztes választásnál a bírő úr Balishának adta a BOS (Best of Opposite Sex, az ellenkező nem legszebbje) címet, amivel őt választotta a kiállítás legszebb leonbergi szukájának. :)
A vasárnapi CACIB kiállításra a két fiút neveztük, itt Szabó Sándor bírálat a leonbergiket. Mammut fiatal osztálygyőztes lett és HPJ címet kapott, ezzel ő is teljesítette a Hungária Junior Champion cím viselésének feltételeit. :) Alex Res.CAC címet kapott champion osztályban. Nagyon büszke vagyunk valamennyiükre! :)

 

Április 25-én Jászberénybe utaztunk az Őrző-Védő CAC kiállításra Dottival és Mythosszal, illetve Lara is eljött a családjával. Miskolcon Alex és a kicsik magasra tették a mércét azzal, hogy egy hétvégén négy championátust szereztek, de az A almos kiskutyáinknak még ezt is sikerült überelniük: ők egy napon fejeztek be négy championátust! Valamennyi kutyánk osztálygyőztes lett: Lara nyílt (szuka), Mythos nyílt (kan), Dotti pedig champion osztályban: ezekkel a CAC címekkel Lara és Mythos is teljesítette a Hungária Champion és a Hungária Show Champion cím viselésének feltételeit, és még nincsenek 2,5 évesek! A kiállítás fajtagyőztese Lara lett, a BOS címet pedig Mythos kapta. Gratulálunk az idei sikereitekhez, Kitti, remélem továbbra is megállíthatatlanok lesztek! :)